Etterlyser rettferdige overføringer fra Staten

Av den 16. august 2018

Dønna kommune står for snart 1% av Norges havbruksproduksjon. Enorme mengder med skatter og avgifter går inn i statsapparatet fra denne lille utekantskommunen. Nå etterlyser ordføreren fornuft fra Oslo. 

-Det forventes en stor økning i produksjonen i årene fremover og store areal av vår nærmeste kyst beslaglegges. Det er viktig at befolkningen føler at overføringene står i stil med bruken og skatteinngangen. Dette sier ordfører John Erik S. Johansen.

Idag skjer kommunens inngangsøkning i form av nye arbeidsplasser og ringvirkninger av dette. De lokale underleverandørene gir også en solid inntekt til kommunen.

– Men dette står likevel ikke i stil med den skatteinngangen som næringen gir til staten. Hva disse pengene går til vet jeg ikke, men vi behøver dem her til å bygge ut vår infrastruktur og til å gi våre innbyggere gode tilbud.

Ordføreren peker på kraftkommunene som får sine millioner i form av vannavgifter.

– Vårt vann er havet, men det virker ikke som det er forståelse for dette i Oslo. Vi trenger midler til veier, større næringsfond og midler til forskning, eller så kan vi risikere at befolkningen sier stopp til næringen.

BLI KJENT MED HELE LANDSDELEN OG FOLK SOM BOR HER: LYTT TIL RADIO NORD NORGE NETTRADIO

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Les videre

Current track
TITLE
ARTIST

Background