Daglige sendinger fra Sortland

Av den 7. september 2018

Med stor glede kan vi endelig fortelle at Radio Nord Norge kommer til å ha daglige sendinger fra Kulturfabrikken på Sortland. Denne timen skal handle om Vesterålen, sier programleder Dani Hansen.

Han var klar til sendestart for lenge siden. Han har radio i blodet og har noen av sine beste barndomsminner fra da han var med sin far på jobb på Sortlandsradioen. Siden har han, sammen med andre, drømt om at radioen skal gjennoppstå.

Og nå er det et faktum. Programmet “BLÅtimen” blir å gå fra Lydstudio 3 kulturfabrikken alle hverdager kl 12.00. Første sending er 14.september, hvor Sortland (Blåbyen) inviteres til å vise seg fram. Vi inviterer med dette alle fra Sortland som har noe på hjertet de ønsker å fortelle, lokal musikk, bedrifter, eller lokale historier, alle er velkomne sier programleder Dani Hansen.

-Det beste med radio er vel først og fremst at det kan handle om akkurat det man selv vil! Det er artig å holde på med, det er lærerikt og sosialt – man kommer i kontakt med masse interessante og flotte folk! Og så trenger jeg jo ikke pynte meg for å stå foran et kamera! Mine verktøy er mikrofon og kreativiteten, og eteren er mitt lerret!

Hansen presiserer at radio er for alle. Selv har han vært programleder i både Radio Harstad, og vet at det viktig at vi voksne gir plass til de yngre også.

Nå får hele Norge høre hva vil driver med i Vesterålen
Radio Nord Norge er snart tilgjengelig for halvparten av alle nordmenn på FM og DaB, utover dette kan alle i verden høre på oss på nettradio. Hva skal Dani formidle til befolkningen?

-Jeg er jo et samfunnsengasjert menneske, så politikk, både lokal, regional og nasjonal, vil få plass. Det samme får selvfølgelig kulturlivet, og jeg vil så langt det lar seg gjøre prøve å være der det skjer. Jeg er også en undringens mann, så noen dype spørsmål og filosofering vil nok også komme frem i lyset. Men først og fremst vil jeg jo at dette ska gi grobunn for nye radiospirer i ungdomsmiljøet, og det skal jeg bare ha sagt, igjen: døra mi er alltid åpen, og alle er velkommen innom!

 

Blåtimen er på lufta fem dager i uka, og det er jo dermed et stort potensiale for også å engasjere musikkmiljøet, kanskje kan vi ha live konsert i studio? Det hadde vært kult!

Håper på enda mer aktivitet
Tone Toften er direktør i Kulturfabrikken. Hun åpner velvillig døren for Sortlands eget radioprogram og håper det vil føre til enda mere aktivitet på huset.

(Foto: Radio Nord Norge) Tone Toften og Dani Hansen gjør siste handshake som gjenoppliver radiosendinger frå Sortland.

-Da Kulturfabrikken ble bygget ble vi også tildelt penger til investeringen fra fylket og det forplikter oss til å også ta et regionalt perspektiv. Huset er åpent for ungdom og andre fra hele Vesterålen, og vi liker at det er stor bredde i det som tilbys og at det skjer mye forskjellig. Jeg vil ønske Radio Nord Norge velkommen og synes det er supert om det kan føre til at enda flere får et tilbud og at unge kan få bli kjent med radio som medium. Vi ser for oss å koble radio opp mot tilbudet i Ungdomsfabrikken og tror det kan bli fint for dem som er opptatt av tekniske løsninger og media- noe mange unge er.

Fra fredag 14.september er Dani i gang fra Sortland. Har du tips? dani@radionordnorge.no Da blir det sending hele dagen fra Sortland, ta kontakt om du har noe du vil presentere.

Bygd på dugnad, velvilje og egne penger

Stig Rune Nergaard er teknisk sjef i Radio Nord Norge og gleder seg over enda en milepæl i RNNs historie.

-Å etablere et programtilbud fra Kulturfabrikken på Sortland er med å styrke vår tilstedeværelse i Nord-Norge. Selv om kanalen bygges på dugnad og private penger, så er vi på et jevnt høyt nivå i utbygging av det som skal bli en av Norges største radiokanaler innen kort tid. Mennesker bruker av sin fritid, fra Helgeland i sør til Båtsfjord i nord-øst, for å realisere vår felles drøm, et gjennomført Nordnorsk medium.

 

Hør på Radio Nord Norge nettradio

 

 

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Les videre

Current track
TITLE
ARTIST

Background