Fra soldat til forsvarsminister: Vi skal ta vare på våre veteraner

Av den 7. september 2018

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen vet hva det vil si å være veteran, han er nemlig en selv. Vi skal respekter og takke våre veteraner, sier han. Vi møter ministeren i vårt mobile studio og snakker om ministerens liv, forsvaret,Båtsfjord og 22.oktober.

 

– 8.mai er ikke bare frigjøringsdagen, det er veterandagen. husk at det er ikke bare en soldat som sendes til utlandstjeneste, det er som oftest en hele familie som sender sin soldat. Og alle skal hedres, også familien.

22.oktober er en viktig dato, men Finnmarkingene tåler at vi flytter feiringen til 8.mai. Men vi feirer 22.oktober i Finnmark, det gjør vi.

70 års jubileet for 22.oktober, der var både kongen og en stor kontigent russiske frontsoldater. Vår konge takket dem og de russiske kvinner og menn gråt, det betydde mye at Kongen på vegne av Norge takket dem.

Du kan høre hele programmet lørdag 8.september klokken 12.00 på Radio Nord Norge

Hør nettradio på Radio Nord Norge eller podcast her:


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Current track
TITLE
ARTIST

Background