Sinte meldinger fra NRK til Senterpartiet

Av den 26. september 2018

Senterpartiet stiller kritiske spørsmål til NRK, resultatet har ikke latt vente på seg. – Vi har fått sinte meldinger fra NRK.

I disse dager stiftes Båtsfjord senterparti. I den forbindelse er lederen selv, Trygve Slagsvold Vedum på besøk. Passer veldig bra at vårt studio i Båtsfjord sto klart rett før lederen ankom, så fikk vi invitert ham…..og sendt han rett ut på FM!

– Du klarte å si navnet mitt riktig. Sier Vedum overrasket.

– Båtsfjord er fiskerihovedstaden, så det er viktig for oss å ha god tid her. Jeg liker å ha litt kaffe før vi diskutere, det lærer jeg av. For Senterpartiet, og for meg er disse hverdagsmøtetne viktig, rett og slett å ha kaffeprat med vanlig mennesker. Gjerne på butikken og bensinstasjonen. jeg liker å få de innspillene som man får. Så jeg reiser mye. Hvis du ser på Andøy, så er det jo min drømme-kommune….med 70% oppslutning.

Latteren sitter løst i studio og SP-lederen gir oss noen av hans kjente latterkuler. Men så kommer spørsmålet om FM.

 

FM

Senterpartiet opplever mye motstand mot DaB. DAb er ok og bra, men Senterpartiet mener at FM ble slukket for tidlig. Slike moderne fremskritt, kan være et dårlige tilbud for de som ikke ønsker å bo i en storby. Senterpartiet har i sommer stilt spørsmålet om det var riktig å slukke de nasjonale FM-kanalene. Reaksjonene har vært av varierende art, og fra NRK har det kommet sinte meldinger.

-Det er viktig at lokalradioen får sjans til å fortsette på FM, så lederen håper prestisjen bli  til side når saken nå kommer opp om lokalradioene skal nektes å sende på FM fra 2021.Vi skal løfte debatten i høst i interpellasjonsdebatt. Da kan alle partiene uttale seg. I sommer har vi fått mye tilbakemeldinger. NRK er sint på oss fordi vi stiller spørsmål om kvaliteten og dekningen på DaB.

Fordelen med lokalradioen er at det er et demokratisk verktøy, det er mulig for mange å prøve seg og mange kan lykkes, ikke bare NRK og de store kanalene, mener Vedum.

Hør på intervjuet med Sentepartiets Trygve Slagsvold Vedum på nettradio på programmet “God Morn med Jitse” på Radio Nord Norge.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Les videre

Current track
TITLE
ARTIST

Background