Trump anerkjenner Leiv Erikson som oppdageren

Av den 19. oktober 2018

I en grundig gjennomgang med meget sterke og gode poenger oppfordrer Trump sitt folk til å feire Leiv Erikson-dagen som var 9.oktober.

I en pressemelding fra ambassaden, sier Trump følgende, fritt oversatt av google:

For mer enn et årtusen siden, seilte Leif Erikson over det frigide Atlanterhavet og satte sine føtter på Nord-Amerika, sannsynligvis den første europeer som nådde vårt kontinent. På Leif Erikson Day feirer vi den ekstraordinære reisen som denne sønnen av Island og barnebarnet av Norge har gjort med sitt mannskap og anerkjenner de umåtelige bidragene som de nordiske amerikaners generasjoner har gjort for vår nasjon.

Etter å ha konvertert til kristendommen i Norge, ble “Leif the Lucky” satt for å bringe evangeliet til bosettere i Grønland. I løpet av hans omfattende reiser, landet han på den nordlige Atlanterhavskysten, og utvidet hans folks kunnskap om det ukjente territoriet. Århundre senere fulgte mange nordiske familier hans eksempel og reiste til Amerika med samme vilje og styrke. Etter mye kamp og ofre kom disse menn og kvinner på våre kyster med håp om et bedre liv.

I dag anerkjenner vi etterkommere av innvandrere fra Island, Norge, Danmark, Sverige og Finland for den enorme rollen de har spilt for å utvikle den ukuelige ånden som definerer det amerikanske folket. Nordiske amerikanere har reist i verdensrommet, krysset verden over med enmotors fly og videreutviklet kunnskap innen vitenskap og ingeniørfag. Nordamerikanerne har vunnet Oscars, Grammy Awards, Pulitzer-premier og Nobelprisene. De har kjempet – og døde – i hver av våre nasjoners kriger.

Vi reflekterer også på de dype og varige båndene vi har med de nordiske landene. De er blant våre største allierte i kampen mot terrorisme, og de er viktige handelspartnere. Vi fornyer vår forpliktelse til å fortsette å styrke disse transatlantiske forhold.

For å hedre Leif Erikson og feire vår nordamerikanske arv, har kongressen ved felles resolusjon (offentlig lov 88-566) godkjent 2. september 1964, bemyndiget USAs president til å proklamere 9. oktober hvert år som “Leif Erikson Day. ”

DERFOR, DONALD J. TRUMP, USAs president, i kraft av den myndighet som ligger til grunn for meg i grunnloven og USAs lover, uttaler hermed 9. oktober 2018 som Leif Erikson Day . Jeg oppfordrer alle amerikanere til å feire bidrag fra nordamerikanere til vår nasjon med passende seremonier, aktiviteter og programmer.

DONALD J. TRUMP

Lyndn.B.Johnson var den første amerikanske president som annerkjente Leiv Erikson som oppdageren av amerika.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track
TITLE
ARTIST

Background