Folk er forbanna: DAB nede flere steder i nord

Av den 27. oktober 2018

I forkant av Natos storøvelse ble det varslet fra flere myndighetsinnstanser om mulig redusert infrastruktur. Nå meldes det fra flere steder i landsdelen at DAB er slått ut og nå er folk forbanna. 

FOTO: Bilde fra Andøya Spacesenter, bedriften på bildet er ikke tilknyttet saken. Men området fremheves som et av de berørte områder.

“Æ røska ut fettsjitn og knatra dein i småbita” kunne man lese på Facebook idag. Folket på Andenes er fri for beredskapskanalen NRK P1.

“Hvor skal vi lytte om hva som skjer?” Spør noen.

Det har vært forventet at dette kunne skje, siden NATO har varslet at de kom til å bruke de aktuelle frekvensene. Forsvarsministeren uttalte torsdag denne uke at det norske forsvaret aldri har vært med og vurdert, eller uttalt seg i forbindelse med FM-slukking ei eller innføringen av DAB.

Faller ut flere steder

Også på Helgeland falt DAB ut i går, i mindre perioder. Akkurat nå er den nede også i Tromsø by og i Beiarn kommune. I Båtsfjord var den ute en hel dag i forrige uke.

-Holder ikke mål 

Frank Kristiansen er leder for Fiskerigruppa i Båtsfjord. Han er frustrert over elendig dekning for fiskerisamfunnet til lands og til vanns, og ser nå etter alternativer.

 

Nkom eller Telenor har ikke bekreftet at utfallene skyldes NATO. Og det kan legges til at det tidligere har vært spekulert i om andre myndigheter har sendere som med vilje skaper inerferens, en god gammeldags scrambler.

NATO og Telenor er blant de som har varslet om mulig nedetid pga øvelsen.

Hvordan er din DAB-dekning?


Reader's opinions
 1. Tommy Larsen   On   27. oktober 2018 at 17:41

  Dette er et stort problem, både i en potensiell krisesituasjon og i det daglige.
  Et privat selskap (norkring) på rundt 100 ansatte er eiere og ansvarlig for drift av hele FM/DAB-nettet i Norge. Dit har det altså gått. Privatisering av sambandet man skal kunne lytte til i det daglige, der nødmeldinger og kritisk informasjon skal sendes.

 2. Stein   On   27. oktober 2018 at 19:30

  Spørsmålet er jo om lytterene hadd dabb dekning før øversen startet. Er svaret ja så må NKOM sjekke hvorfor.

 3. John   On   27. oktober 2018 at 20:44

  Null DAB-mottak her. Den eneste DAB-mottakeren her begynte å brumme rett før den begynte å lukte svidd plast og det var ikke den som faktisk har startet 80 boligbranner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Current track
TITLE
ARTIST

Background