Vesterålen Turlag: Is blir kastet fra vindmøllene

Av den 29. oktober 2018

I en post på Turlagets facebooksider kan vi se at det opplyses om is som kastes fra møllene. Det anbefales å være forsiktig, en person finner opplevelsen såpass farlig at han velger å ikke gå i området lengre.(FOTO: JaneW)

Turgåere i Sortlands-utmark merker nedfall av is og sne fra vindmøllene. På Vesterålen turlags facebook er det lagt ut bilder av is og sneklumper, som kom fra møllene. Turlaget har utformet et brev til NVE som kan lese i sin helhet ved å følge lenken.

(FOTO: Stig Rune Nergaard/RNN)

I Båtsfjord og Berlevåger det også bygg ut Møllepark. Her produserer møllene en  lav prosent i forhold til parkens kapasitet. Kommunene trenger mere kraft, men de får ikke hente kraften fra egne møller, da Statnett ikke vil prioritere utbygging av nettet. RNN våger seg på spørsmålet: Hvorfor bygge så mange hvis de ikke får gå i full drift?

Vi avventer svar fra NVE

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Les videre

Current track
TITLE
ARTIST

Background