Nordland ut av Norge

Av den 5. november 2018

Det lyder navnet på en facebook-gruppe som har forent ungdom i hele fylket. Den øker kraftig i medlemsmasse for hver time. 

Gruppen har mange pågende diskusjoner om viktige politiske saker og det står ikke på engasjementet. Alt fra hvem som skal være statsminister og til hvordan flagget skal se ut. Flagget på bilde er fra gruppen, lånt med tillatelse.

Ikke alle diskusjonene er like seriøse, ei heller alle som diskuterer. Men ungdommene har overraskende mye kunnskap om fylket. Blant annet kan man lese om problemer knyttet til granplanting i Lofoten og Vesterålen.

Gruppen som helhet uttrykker stolthet til egen identitet. Grunnleggerne mener at tittelen er mer “en kødd” men Radio Nord Norge ønsker å applaudere ungdommene for sitt tverrpolitiske iniativ, det viser at vår ungdom er langt mer reflektert enn hva vi voksne tror og det retter oppmerksomhet på viktige saker.

Vi følger med utviklingen og kommer med oppdatering.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Current track
TITLE
ARTIST

Background