-Å flytte Altinn vil være et sjansespill

Av den 27. november 2018

– Vi må kampen mot politikken som helt klart viser et ønske om å sentralisere. Dette sier ordfører Johnny Hanssen i Brønnøy kommune til Radio Nord Norge. 

Idag kunne Nationen melde at næringsministeren ønsker å se på mulighetene for å flytte Altinn fra Brønnøy og til Oslo. Vi har bedt ordfører i Brønnøy, Johnny Hanssen om en uttalelse.

– Det er ikke noen tilfeldighet at Altinn er lagt inn under Brønnøysundregistrene (BR), nært knyttet til registerdriften og spesielt Enhetsregisteret. BR har en helhetlig oversikt over informasjon og Altinn er verktøyet som gjør at en kan dele informasjonen slik at brukerne finner den.

Ordfører Johnny Hanssen sier en flytting av Altinn er et sjansespill

I følge mine opplysninger er det ca. 80 arbeidsplasser i Altinn, og 50-60 av disse i Brønnøysund. Noe som i seg selv krever en forklaring.  Det vil være stor fare for, på kort sikt, å forringe fagmiljøet i Brønnøysund, og på mellomlang sikt vil nok faren for nedbemanning i Brønnøysund være svært stor. Vi trenger ikke se lenger enn til Mo i Rana og Statens Innkrevingssentral(SI) for å se hva som blir utfallet av slike prosesser. Dette til tross for regjeringens løfte om at slik flytting ikke skulle skje.

I tillegg til at det sterke fagmiljøet rundt Altinn sannsynligvis vil bli forringet vil det også gå ut over den fremtidige utviklingen av BR. BR satser på informasjonsforvaltning fremover og dette er det nesten ikke mulig å tenke seg uten et samlokalisert Altinn og selv om Altinn har hatt sine motbakker, er det unisont blant brukerne at Altinn har vært en suksess. Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen omtalte Altinni særdeles rosende ordelag på årets Altinn dag.

BR med Altinn må kunne betegnes som en hjørnesteinsbedrift i Brønnøy, og begynne å rokke ved det som fungerer godt, og har stort potensiale til videreutvikling fra sin lokalitet i Brønnøysund, vil være et sjansespill. Et sjansespill for mange familier som fortsatt ønsker å bo og jobbe i Brønnøysund, men også et sjansespill for kommunen som følge av at en hjørnesteinsbedrift sakte men sikkert forsvinner fra kommunen.

Vi ser en helt klar tendens til at dagens regjering ønsker å sentralisere mange desentraliserte funksjoner, vi må ta kampen for å snu denne politikken fra den sittende regjering.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Current track
TITLE
ARTIST

Background