Tid for Amundsen-premiere på Aurora

Av den 8. februar 2019

Neste uke er det premiere på den nye filmen om Amundsen og allerede  lørdag er det nyåpning av Polarmuseet i Tromsø, som har en stor fast utstilling om Amundsens liv. 

Amundsen var stekt knyttet til Tromsø og spesielt Zapffe familien. Amundsen kjøpte også båten “Gjøa” her i Tromsø, som han så fikk bygget om på Tromsø Skipsverft. Flere av Amundsens ekspedisjoner startet i Tromsø og i den kommende filmen er selvsagt den tragiske siste avreisen for redningsaksjonen etter Umberto Nobiles luftskipforlis sentral.

Historier om fangstliv og ekspedisjoner i Arktis

Tromsø etablerte seg som porten til ishavet og Arktis fra cirka 1850. Byen ble raskt en sentral base for polarekspedisjoner innen fangst, vitenskap og eventyr/turisme. Polarmuseet tar vare på og formidler historier knyttet til denne delen av Tromsø bys- og Arktis’ historie.

Polarmuseet ble etablert i forbindelse med 50-årsjubileet for Roald Amundsens skjebnesvangre flytur med flybåten Latham i 1978. Museet er i dag en av fire utstillingsarenaer under Tromsø Museum – Universitetsmuseet, som også omfatter selskuta MS PolstjernaTromsø Museum og Tromsø arktisk-alpine botaniske hage.

De faste utstillingene til Polarmuseet omhandler selfangst, overvintringsfangst, historiene til fangstfolk som Henry Rudi og Wanny Woldstad, Fridtjof Nansen og Roald Amundsens ekspedisjoner og Svalbards kulturhistorie. Les mer om utstillingen her.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Current track
TITLE
ARTIST

Background