Rana til topps i Nordland på kommunetesten

Av den 12. februar 2019

I Forbrukerrådets årlige kommunetest ligger Rana helt i toppsjiktet, og er nest best i Nord-Norge.

Men selv om Rana var kommunen som scoret best i Nordland, holdt det kun til en 15. plass nasjonalt hos forbrukerrådets kommunetest. Mens Grane kom nest dårligst ut, og kun bedre enn Træna. Ordfører i Grane kommune, Bjørn Ivar Lamo sier til avisa Helgelendingen at han ikke er bekymret av den grunn.

Dette høres ikke bra ut, men jeg vet ikke hva som ligger i resultatet og det er dermed vanskelig å kommentere hva årsaken er. Vi har ligget godt an på mange områder, og jeg mener vi har rimelig greie tjenester på de fleste områder, sier Lamo.

I Nord-Norge var det kun Nordreisa i Troms fylke som fikk bedre score enn Rana, og kom på 13. plass nasjonalt. Mens i Finnmark var det Nordkapp som stakk av med seieren, men strakk bare til en 85.plass nasjonalt.

Forbrukerrådet har testet hvor gode kommunene er til å hjelpe folk som har spørsmål om ulike kommunale tjenester. Alle kommunene er testet, på til sammen nesten 30 000 opplysninger via telefon, e-post og nettsider.

Sjekk hvordan din kommune kom ut i kommunetesten.


Reader's opinions

Leave a Reply


Les videre

Current track
TITLE
ARTIST

Background