Et samisk eventyr

Av den 8. mars 2019

Jan Arild Sørnes og Mikkel Gaup har laget egen versjon av låten «Walking in the Air»

–      Prosjektet har de valgt å kalle «Muitalus» som på samisk betyr eventyr.

 

Det er spennende når to godt kjente artister fra Alta i Finnmark slår seg sammen om et musikalsk prosjekt. Når de to artistene er Jan Arild Sørnes og Mikkel Gaup, må jo resultatet også bli en suksess. Ved å lage en helt egen versjon av låten «Walking in the Air» under den samiske prosjekt-tittelen «Muitalus», ønsker duoen å hedre både Finnmarksvidda og det kommende Finnmarksløpet som går av stabelen 8. mars. «Muitalus» som oversatt betyr «eventyr», er også et nikk til eventyret som er Finnmarksløpet. Løpet er en stor folkefest som skaper spenning for både tilreisende og fastboende, og Jan Arild og Mikkel har tatt mye inspirasjon fra det spektakulære hundeløpet. Låten er også ment å reflektere den stoltheten artistene har over å være fra akkurat denne landsdelen.

 

Jan Arild Sørnes, som også har blitt kalt “mannen med den råe bluesstemmen”, har tidligere laget musikk på både norsk og engelsk. Selv etter snart 35 år i bransjen ligger ikke Jan Arild på latsiden, og har vedsiden av å turnere Norge rundt, vært en stor del av utviklingen av den norske blues-scenen. Mikkel Gaup er en mann kjent fra mang en rolle, og i mars 2018 trådte han også ordentlig inn i rollen som musikkartist med albumet «Run Wolf». Han har spilt flere steder landet over og viste også at det er på scenen han hører hjemme, når han hadde prerelease-konsert av plata under Music Sami Week samme år.

Tagget som

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Les videre

Current track
TITLE
ARTIST

Background