Internasjonale MGP-finalen til Tromsø

Av den 14. mars 2019

DEBATT

 

DEBATT: Keiino dro i havn seieren, og det føltes som en nordnorsk seier. Når de nå er plassert blant Topp 10 favoritter til årets finale i Tel-Aviv, er det vel på sin plass å foreslå neste års finale i Tromsø.

Det er mange sterke låter med i år og Nederland er definitivt favoritt nummer 1, de forventes å få opp mot 25% av stemmene. Sist finalen var Norge var i 2010 og da var undertegnende guide for den nederlandske delegasjonen… Med minimal kunskap om hovedstaden drømte jeg om en gang å kunne motta utenlandske delegasjoner og TV-team fra hele verden til Nord-Norge. Drømmen blusset opp igjen da Agnethe og Icebreaker vant den norske finalen 2016, kan Nord-Norge arrangere Eurovision?

Det er slik at vinnernasjonen skal arrangere neste års finale. I Norge har det betydd NRK. Norge vant for første gang, nokså overraskende etter omentrent å ha vært fast på sisteplass, i 1985 med “La det svinge” , finalen året etter ble i Grieghallen i Bergen. Norge har vunnet 2 ganger til  “Nocturne” i 1995 og “Fairytale” i 2009. Begge sistnevnte med finaler i Oslo påfølgende år.

Så er spørsmålet, vil NRK tillate en finale i nord?

NRK TV har i lange perioder bygget ned sine kontorer i landsdelen og lagt hovedskytset på typiske “turistprogrammer” fra nord, senest med Monsen på tur. Til kontrast er MGP verdens største TV produksjon. Kan minus og pluss bli pluss?

Arena og innlosjering er to spørsmål som reiser seg, kanskje vi kan flytte noe fra Lillehammer. Kan ikke huske at noen snakket om dette da Lillehammer fikk OL.

Det er lov å håpe, hva hadde vel ikke vært mer magisk enn å få vise frem popmusikk med samisk joik i vårt eget magiske land, under nordlyset?


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Les videre

Current track
TITLE
ARTIST

Background