– Vi får daglig kjeft fra frustrerte radiolyttere

Av den 20. mars 2019

Dette sier Stig Rune Nergaard som er teknisk sjef i Radio Nord Norge. Men dette er ikke våre lyttere, det er DAblyttere i hele landet som ikke har noe sted å henvende seg.

Torkild Amundsen mangler dekning pasin DAb-radio og har sendt mailer til feilmeldingstjenesten Radio.no i to år, men aldri fått svar. I frustrasjon gjorde han som mange andre, sendte en melding i feilmeldingstjenesten til Radio Nord Norge. Der fikk han et uventet svar.

Ved omleggingen til DAb opprettet NRK og Bauer Media dette nettstedet som skulle være garantist for at alle skulle få inn DAb. Vi har ikke lyktes med å oppnå kontakt med Radio. No. Foto:Skjermdump

Det var nemlig redaktøren selv, som grunnet fravær, satt med publikumskontakten idag.

– Det ble jo en koselig samtale, men situasjonen er ikke holdbar. Jeg er snart 70 år og føler tiden renner fra meg med disse tekniske nyvinningene. Jeg ønsker å lytte til nyhetene, syns ikke det er for mye å forlange. Vi betaler jo lisens. Det er tross alt 50 år siden vi satte folk på månen, så en dekning tilsvarende FM må være et minstekrav.

Torkild Amundsen er frustrert over DAb-dekningen i Oslo-området. Foto:Privat

Stig Rune Nergaard mener det er oppsiktvekkende at Radio Nord Norge skal få samfunnsoppdraget med å ta imot henvendelsene.
– Hvis de har så dårlige tekniske løsninger at de ikke klarer å svare på henvendelser fra frustrerte mennesker, hvordan i all verden skal de da klare å nå dekningskravet? Det holder ikke å si til folk at de må skifte antenne, dette må følges opp. Og vi er ikke frekke nok til å ikke svare på henvendelser fra frustrerte mennesker, så da sitter vi med en kostnad vi egentlig ikke har råd til. Men vi kan jo hjelpe dem, bare gi oss lisenspengene fra Nord-Norge så kan jeg sitte på Bahamas og svare på alle henvendelser jeg, avslutter Stig og smiler.

Vi har ikke lyktes med å oppnå kontakt med Radio.no da det ikke er oppgitt noen kontaktinformasjon. Den ser ut til å ha blitt fjernet.

Foto: Eneste link til kontakt på siden heter “presse” og da fikk vi denne beskjeden.

Vi gjorde Amundsen oppmerksom på at han kunne lytte til oss på nettradio.

– Hehe ja kanskje jeg skal bli lytter av nordnorsk radio da.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Current track
TITLE
ARTIST

Background