Atle Borgeteigen vant æresprisen

Av den 13. april 2019

Rock Mot Rus-styret har virkelig hatt en vanskelig oppgave i år med å velge vinner av Willy Oftedals Ærespris. Men det var Atle Borgeteien som vant.

– Vi har fått inn mange gode forslag også i år, og det blir en vanskelig jobb for Rock Mot Rus-styret å avgjøre hvem som skal få prisen, sa festivalsjef Kristin Krey før valget ble tatt.

Prisen er en nasjonal pris, og det kom inn nominasjoner fra hele landet. Det er i år ni år siden Willy Oftedal – Rock Mot Rus sin legendariske festivalsjef – døde bare 53 år gammel. Dette er niende gang prisen med hans navn blir delt ut.

Årets nominerte var Atle Borgeteien fra Oslo, Kalle Hoigari fra Nesseby og Dissimillis.

Om de nominerte:

Atle Borgeteien, Oslo.

Atle er styrer for Stovner Rockefabrikk i Oslo.

Som leder for Stovner Rockefabrikk har Atle vært delaktig og ansvarlig i arbeidet for barn og unge i Oslo, gjennom prosjekter som hiphop 101, GRUS, Leven, UKM Stovner og Rockefabrikken som åpent musikkhus for barn og unge i hele Oslo.

Disse prosjektene har alle hatt forskjellige fokusområder og formål, men det gjennomgående fokuset er forebyggende ungdomsarbeid innenfor musikk og kultur.

I en periode hvor Stovner og Groruddalen har endra seg mye, har Atle gjennom 10 år hatt oversikt og strategisk evne til å imøtekomme endringene i brukergruppen og ungdomskulturen.

Atle holder seg litt i bakgrunnen, men de som har hatt gleden av å jobbe med han, har sett utrolig mange ungdom ha glede av hans engasjement og arbeid innen ungdomsarbeid og kultur. Atle er også generelt bra på framsnakk av ungdom, og å gi alle som ønsker å prøve seg på musikk, lyd, lys, konsertarrangering osv en sjanse. Han er av typen som kan navnet på de fleste, om ikke alle, brukerne av huset, og tar seg tid til å snakke med alle som er innom oftere enn han egentlig har tid til. Atle tar ungdomskultur på alvor, og jeg tror ikke jeg kjenner noen som er så opptatt av å løfte den fram på ungdoms premisser som han.

 

Kalle Hoigari, Nesseby

Siden dag 1 har Kalle stilt opp for ungdommen som reiser fra Finnmark og ned til Rock Mot Rus, alt fra å være reiseleder, søke penger til RBF og ordne slik at ungdommen får mat. Kalle sier sjeldent nei, og gjør alltid ting med et smil. Han er positiv og glad, og aldri redd for å spøke litt med ungdommen i form av vitser og andre sprell. Selv er han ungdommelig til sinns, så han sliter ikke med å relatere til de hundrevis av ungdommene han møter hvert år på Rock Mot Rus, sier forslagsstiller.

 

Dissimilis

Dissimilis har i over 30 år jobbet aktivt for at mennesker med utviklingshemming og andre funksjons nedsettelser skal ha en plass i det kulturelle landskap og i samfunnet som likestilte utøvere og mennesker. Med dette ønsker de å bidra til et rikere menneskesyn og et mer tolerant og åpent samfunn. Deres arbeid og aktiviteter er forankret i et verdisyn hvor mangfold og kvalitet står som sentrale verdier, samtidig som de skal tørre å være utfordrende og nyskapende.

Årets vinner er Atle Borgeteien

Kilde: www.rockmotrus.no

Tagget som

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Les videre

Current track
TITLE
ARTIST

Background