Mener det ikke bor eller ferdes folk i Midt-Finnmark

Av den 14. april 2019

Konsulentfirmaet Capgemini anbefaler nedleggelse av en rekke tjenestetilbud fra Trafikkstasjonene i Nord-Norge. -Demontering av landet vårt i rekordfart, sier ordfører Aina Borch i Porsanger. 

I et ledd i effektiviseringen av Vegvesenet tjenestetilbud har Vegdirektoratet hentet inn et fransk konsulentfirma som har laget en plan for strukturendringer fra 2024 som grunnlag for forslaget som nå er til høring .

Vest-Finnmark regionråd er ikke imponert over planen og grunnlaget. Utdrag fra deres høringssvar :

– Der kom det første signalet. Blir det som anbefalt i denne rapporten som nå er sendt på høring, mister vi oppkjøring og utekontroll i Lakselv fra 31.12.2024. Statens Vegvesen skal spare 350 mill kroner. Krav om effektivisering demonterer landet vårt i rekordfart. sier Aina Borch, Ordfører i Porsanger kommune.

Også Helgeland og Lofoten vil få sine tilbud kraftig redusert. Sandnessjøen er forslått lagt ned, noe som fører til ytterligere reisevei for øybeboerne. Besparelsene som er utregnet er beskjedne. Nedleggelsen i Lakselv vil spare etaten for omlag 200.000. Radio Nord Norge undrer hva denne rapporten har kostet.

– Det kan selvsagt bli omkamper når det kommer til politisk behandling, det er nok i den fasen vi har størst mulighet for å påvirke. Men tror det blir vanskelig når hele landet rammes og skal kjempe en kamp. Vi får se om regjeringspartiene lokalt begynner å våkne. avslutter Borch


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Les videre

Current track
TITLE
ARTIST

Background