– Er du ikke en god nordmann, Frode?

Av den 17. april 2019

En ledende skikkelsen i Sør-Varangers lokalpolitikk skal ha presset Frode Berg til å gjøre “vennetjenester” i Russland. – En helt klar undergraving av folk til folk-samarbeidet, sier Trine Hamran til Radio Nord Norge.

I snart halv-annet år har Frode Berg sittet fengslet i Moskva. Mannen som sendte ham dit, og rett i fengsel, har vært anonym frem til nå. Men nå vet alle rundt Berg og i norsk media hvem mannen er. Men forsvaret er taus, vi får ingen bekreftelse eller avkreftelse at vedkommende er en del av norsk etterretning. Mannen svarer ikke på oppgitte nummer og alle spor på internet stopper i april 2018.

Begrepet “God nordmann” skal ha vært en av taktikkene for å få Berg til å gjøre “vennetjenester” for denne lokalpolitikeren. Formålet med disse turene er uklare og taktikken med overlevering av penger på denne måten trekkes sterkt i tvil av Øystein Bogen i TV2 i denne artikkelen. Bogen ser det som tvilsomt at dette er en etterretningsoperasjon. Aftenpostens Stanghelle mener at det er en subkultur innad i ET.

Dersom man slår mannens to hatter i lokalsamfunnet Sør-Varanger sammen, så bør noe reise spørsmålet, er denne mannen infiltrert i samfunnet i nord med det for øye å vanskeliggjøre øst-vest-samarbeidet?

Radio Nord Norge har mottatt en konkret henvendelse fra en tidligere statsansatt som bekrefter Stanghelles teori.     -Vi har sett en rekke hendelser, som helt tydelig er utført som provokasjon for å skade norsk-russisk samarbeid.

Les også: Ny etterretningslov innføres uten innspill fra nord

Rune Rafaelsen, Ordfører i Sør-Varanger, ønsker ikke å kommentere mannens rolle.

-Den ansvarlige er generalløytnant Morten Haga Lunde – leder for E- tjenesten, som igjen ligger under Forsvarsministeren. sier Rafaelsen

Forsvarsdepartementet kan ikke bekrefte  eller avkrefte mannens tilknytting.
Kommentar: Radio Nord Norge mener at det er riktig for landsdelens beste, at sannheten blir belyst. Vi trenger det gode naboskap. Denne saken er ikke enestående, og fellesnevneren for operasjonene er at de er amatørpreget og bruk av sivile. Kan dette virkelig være norsk etteretning?

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Les videre

Current track
TITLE
ARTIST

Background