Knallgod søkning til Nesna

Av den 25. april 2019

Mens det på landsbasis er nesten 300 færre søkere til lærerutdanningen, er det igjen økning i søkertallet til lærerutdanningene på Nesna.

Det melder Studiested Nesna. Mens verden rundt har fokusert på trusselen om nedlegging, fokuserer de ansatte på det positive. Følgende søkertall for lærerutdanningen med oppstart 2019 oppgis:

Grunnskolelærer 1.-7 trinn 42 søkere 
Grunnskolelærer 5.-10. trinn, 64 søkere
Barnehagelærer, 44 søkere

– Vi har hatt økt fokus på markedsføringen og rekrutteringen til våre lærerutdanninger og det er gledelig å se at så mange ønsker å bli lærer, opplyses det til Radio Nord Norge

Nesna har i en årrekke vært garantist for kvalifisert arbeidskraft i skolene og sykehusene på Helgeland. Mange studenter velger å slå seg ned i nærheten av studiestedet etter endt utdannelse.

Les også: Nå må vi sette ned foten for sentraliseringsmakta

-I tillegg viser studiebarometeret at vi har veldig fornøyde studenter, dette kan også være en grunn til at studentene ønsker seg hit.

Studenter ved Nesna står bak noen av de mest suksessrike læringsmodellene som er i bruk i dag. En av disse, “Kippermoen-modellen” , av Bjørn Johnsen med master fra Nesna, kan du lese om her:

Helgelendingen: Johnsen blir pensum

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Current track
TITLE
ARTIST

Background