-Evenes blir et bra sted, sier Erna

Av den 30. april 2019

900 dager etter det ble besluttet å legge ned Andøya flyplass, møtte statsministeren i dag ansatte ved flyplassen 

De ansatte ved flyplassen uttrykte bekymring for flytting av basen, og flere sa de ikke ville følge etter. Vi spurte hvordan det var for henne å møte de ansatte.

-Jeg har sett mange mennesker i kommuner som er i omstilling. Fra industri til offentlig sektor. Omstillinger blir det mer av i fremtiden, fordi samfunnet er i endring. Sier Solberg til RNN

Les også : Russland er bekymret

Forsvaret vil fortsett ha en rolle på Andøya. Og det har aldri vært ment at hele stasjonen skal legges ned, sier ministeren. Ansatte ved flystasjonen påpekte tap av kompetanse, rett før innfasing av nytt fly, direkte til ministeren. Dette ble ikke besvart.

– Det jobbes nå med planer om alliert trening og øvelser som møter våre forpliktelser i Nato, men det blir ikke base for overvåkningsflyene. Det er viktig for meg at denne aktiviteten ikke skal gå på bekostning av sivil utvikling av området.

– Det kan se ut som det er enklest å vinne valg ved å være negativ og skeptisk, men vi har valgt en annen linje. Vi må ikke fremstilles som pleietrengende.

Det sier ordfører Johnny Solsvik som mener at kommunen må se fremover. Kommunen fikk vist frem flere store prosjekter, deriblant The Whale. Sistnevnte falt i god jord hos ministeren som tidligere har vært ansatt i Bergensakvariet.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Les videre

Current track
TITLE
ARTIST

Background