Nordnorsk musikkmagasin: Livets trubadur

Av den 19. juni 2019

Du må spille den i begravelsen min, sa prestefrua på Dverberg til vår gjest. Geir Laupstad treffer lytterne sine på en helt spesiell måte, og nå har han sluppet ny musikk.

Radio Nord Norge er et dugnadsprosjekt og vi er avhengig av at lesere og lyttere vil sponse oss. Kjøp et støtteabonement ved å trykke HER, eller send et lite bidrag til Vipps 520048. Tusen takk!

Man kan si mangt om musikken til Geir, men en fellesnevner er uten tvil at den er tidløs. Låtene hans har surret og gått i mange hjem helt siden platedebuten i 1995. Barn og ungdom har lært seg tekstene når cder og kassetter har stått på repeat. “Stormtrusa” og “Andøya e mi øy” er begge å finne på albumet “Ækte Ainnværing”. Disse to låtene dras nok frem av mang en nordlending med hjemlengsel. Låtene er gjort tilgjengelig digitalt, og dermed kan vi se at halvparten av Geirs lytterskare er i Oslo.

Her kan du høre både gammel og ny Laupstad-musikk:


Men Geir er ikke bare trubadur, men er en som har levd og fortsatt lever livet. Ofte oppe før alle andre for å se utover fjorden fra sitt lille kongerike i Breivika, hvor han hører radio og filosoferer over så mangt. Det er derfor en samtale som handler like så mye om å være “bare et menneske” i denne store verden, som det handler om hans låter.

Les også: Et arnested for artister

Nordnorsk Musikkmagasin hører du her på kanalen torsdager og fredager kl 19.00, men om du ikke klarer å vente så kan du høre programmet denne uken ved å trykke play under.

 


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track
TITLE
ARTIST

Background