– Det er langt til bunnen, om du vil spille blues

Av den 10. juli 2019

I 10 år turnerte Andøy-bandet Taliban Airways og spilte inn 2 album og 2 EP med sin swing-stoner-punk-blues-rock. På bandets siste utgivelse og siste låt, møter vi en frontfigur som presenterer en helt annen musikkstil. De viste det ikke da, men det skulle bli siste innspilling for bandet. Erlend Julian Jensen er gjest i Nordnorsk Musikkmagasin.

Radio Nord Norge er et dugnadsprosjekt for å skape en arena for nordnorske nyheter, historier og kultur. Men vi klarer ikke det uten din hjelp. Støtt oss ved å tegne et støtteabonement til kun kr 39,- eller vipps ønsket beløp til 520048

Han har gått solo nå, Erlend Julian fra Andenes. Men han valgte aldri selv bort bandet.

-Vi var jo som brødre, kranglet og sloss, og sa nok flere gang at vi skulle gi oss. Men vi anerkjente at det vi hadde var for bra til å gi opp.

Tekstene har mange krumspring og er ofte politisk ladet, i denne tidlige perioden i Jensens forfatterskap. Og Jensen legger ikke skjul på at de skrev mye og øvet enda mer før de første innspillingene.

-Det må være en sammenheng, en slags rød tråd i sangene. Samtidig bør låtene ikke være for like. Og ja, vi ville være politiske.

(FOTO: Tor Henning Åsvang) Erlend Julian Jensen er gjest i Nordnorsk Musikkmagasin

Men så skjer det noe under siste innspillingen. Erlend vil gjøre en akustisk greie, og er ikke fornøyd med materialet.

-Man har hørt at andre artister har opplevd det som skjedde, da Hymn of Hope, ble til. Hele låta ble til på 20 minutter.

Låten, en gitar og banjo, blues/melankolsk ballade, gir et frempek på Erlends soloprosjekt. Men ingen kunne vite at det også ble slutten på Taliban Airways, for i 2014, dør trommis Morten Høyning brått.

-Vi spilte den i Mortens begravelse, den betyr mye for meg. Da han var borte, så var det ikke mere Taliban Airways.

Du kan høre Nordnorsk Musikkmagasin med Erlend Julian ved å trykke play:

Nå spiller Erlend videre, men i et roligere tempo, og ikke som heavyrocker lengre. Sjekk ut musikken hans på Spotify.

 


Reader's opinions

Leave a Reply


Les videre

Current track
TITLE
ARTIST

Background