Ny Nordnorsk musikk: Lars Eriko maner til revolusjon med ny låt og nytt parti

Av den 20. mars 2020

I disse vanskelige tidene er det fint med ny nordnorsk musikk. Nå presenterer vi en flunkende ny låt av en flunkende ny artist.

Lars Eriko er fra Mosjøen i Nordland og har tidligere turnert med bandet Dirt Inc. Nå er han klar med første solo-singel.

-Rocken er ikke død. Men Dylan, Lennon og Neil Young var fryktløse ikoner med samfunnsengasjement, som inspirerte generasjoner. Rocken lever som aldri før sett i antall utgivelser, problemet er at den er like aktuell som Sylvester Stallone. Skal vi artister nå ut til massene må vi kanskje utfordre samfunnet, og tilnærme oss bloggerne med bruk av tastatur og kamera i tillegg til gitar eller mikrofon, innleder Lars Eriko.

 

Maner til Revolusjon

“Revolutionary Youth, bring along a new kind of truth” lyder refrenget på hans første singel. Låten har en svær rocke-produksjon og fremstår som en revolusjons-hymne som gir assosiasjoner til Springsteen eller Neil Young. Teksten er et tydelig kall til de kommende generasjoner om å finne tilbake til seg selv, naturen og essensen i livet. 

 

Corona-karantene til ettertanke

Jeg tror noe av det viktigste vi kan gjøre, som individer og som fellesskap akkurat nå, er å stoppe opp – stikke fingeren i jorda, og spørre oss selv hva vi egentlig holder på med. At corona-viruset tvinger folket og samfunnet inn i en pause vil føre til mange nye perspektiver. Vi innser hvor sårbare vi er som fellesskap, men i tillegg får vi tid til å være til stede i oss selv – og rundt våre nærmeste. Det er så mye fokus på bærekraft, men på bunn handler bærekraft om helse og trivsel. Å ha det bra, samtidig som vi og våre barn føler oss trygge. Det mest bærekraftige vi kan gjøre er å sørge for at barn har nærhet, trygghet og rom til å være seg selv. Det er veldig vanskelig i dagens modell som er avhengig av forbruk, og hvor problemer betyr mer omsetning for mange industrier. Ingen ting i naturen varer evig, ei heller imperier, religioner, eller samfunns-modeller. Jeg tror vi må over i noe helt annet. På samme måte som larven ble til en sommerfugl og fløy avgårde uten kokongen tror jeg på, og akter å jobbe for noe helt nytt,sier Lars Eriko. 

 

Dropper turne til fordel for politisk parti, podcast og youtube-kanal

-Utfordringene i samfunnet er viktigere å bidra til å løse, enn å ha rent fokus på musikken, sier Lars Eriko som kaller seg “truth-worker”, en type aktivist som arbeider for å få fram sannheten. Engasjementet har bl.a ledet til et nytt politisk parti som skal lanseres i løpet av våren. Han er hemmelighetsfull rundt navnet på partiet og hva de skal jobbe for, men sier navnevalget kommer til å vekke oppsikt. -Alt jeg kan si er at jeg tror vi er nødt til å samle befolkningen, og overføre makten til fellesskapet. Og det kommer til å bli gøy, avslutter Lars Eriko.

Hør Vidar Strøm Tingstad intervjuer Lars Eriko: 

Artist: Lars Eriko

utgivelse: Revolutionary Youth

format: digital singel

utgivelsesdato: 20.mars 2020

plattformer: alle

 

Medvirkende: 

Lars Eriko – låtskriver/tekstforfatter, vokal, gitar

Håvard Takle Ohr (Kvelertak, El Cuero) – Trommer

Pål Magne Lillerovde (Beyond The Pale) – Bass

Torgeir Apalset – Lead og Rytmegitar

 

Sigve Bull – Produsent

Christer Cederberg – Produsent, Editing, Mixing

Spilt inn i: Phatcat Studios / Cederberg Studios


Les videre

Current track
TITLE
ARTIST

Background