-Sett opp militær veikontrollpost ved Nord-Norgesporten

Av den 24. mars 2020

Ordfører Ronald Wærnes i Båtsfjord tar til ordet for strengere tiltak, nå må Nord-Norge verne seg selv.

Kommentar av Ronald Wærnes : Etter at Justisministeren umyndiggjorde samtlige smittevernleger i hele Norge i går, tenkte jeg å avvente med denne før møtet med Fylkesmannen i dag. Det eneste man i dag oppfordrer til, er mer saklighet i argumentasjonen, og at man ikke trenger å bruke karakteristikker. Jeg tar hintet, men når stormen ikke løyer, må man bruke utestemme. Situasjonen vi nå nærmer oss, er dessverre ikke overraskende, og skremmende er et begrep som er milevis unna sannheten.

Regjeringen advarer kommunene

 

Jeg bryr meg ikke lenger om ministerens mangel på forståelse og innsikt, det er rett og slett ikke mer å hente. Men det jeg bryr meg om, er den lille gutten og jenta som kanskje har en skjult immunsviktsykdom, samt alle andre i befolkningen som er i risikogrupper. Jeg registrerer at helseministeren i går var ute og mer enn antydet at utviklingen går rett vei, og at det kan se ut til at de “strenge tiltakene” har virket. Han skjønner rett og slett ikke at det er bare havet som har trukket seg tilbake, og at stormfloa er på tur.

Er krigen på tur, er det en dårlig strategi å gi opp før den har startet. Hvorfor skal en fiende som vil ende opp med å ta livet av hundretusener verden rundt, vise nåde og barmhjertighet overfor akkurat oss nordmenn?

Nord-Norge senket Blucher, Tirpitz og Scharnhorst – nå senker vi Korona

 

Her er mine forslag, som man selvsagt burde ha planlagt for i det øyeblikket situasjonen i Kina eskalerte. Nå bør man legge planer for å gjennomføre dette umiddelbart. De kan virke ekstreme, men er slettes ikke det. Dette er enkelt å få til hvis viljen er der, og vil ikke koste særlig med penger. Men en uunngåelig tragedie, vil ikke bli verre enn nødvendig. Og det vakre er jo at dersom det viser seg at helseministeren, justisministeren, og resten av den handlingslammede gjengen på Stortinget har rett, og jeg tar feil, trenger man ikke å iverksette dette.

 

1. Sett opp en militær veikontrollpost på egnet sted sør i Nordland. Denne hindrer ikke trafikken, men kontrollerer den, og returnerer resolutt de som ikke skal passere.

Jeg bryr meg ikke lenger om ministerens mangel på forståelse og innsikt, det er rett og slett ikke mer å hente.

2. Forbered en luftbro med alt av fasiliteter som er nødvendig for pasienttransport. Fra Gardermoen og opp til Bodø og Tromsø. Flyplassen står der, og fly og piloter er det i allefall ikke mangel på.

Sånn, da er det offentlig, og godt er det.

Nordland ut av Norge

 


Les videre

Current track
TITLE
ARTIST

Background