Nordlaks bemanner opp

Av den 26. mars 2020

Mens mange bedrifter må permittere, bemanner Nordlaks på Stokmarknes opp for å møte den økende etterspørselen av fryseprodukter.

Havbruksnæringen og Nordlaks er som alle andre påvirket av det som skjer i samfunnet rundt oss og ute i verden akkurat nå. Vi har snakket med Lars Fredrik Martinussen i Nordlaks om situasjonen.

-I første omgang var utfordringen å holde produksjonen i gang i slakteri og filetproduksjon på grunn av redusert bemanning som følger av karanteneregler osv. Den kneika har vi inntil videre passert, også med hjelp fra administrativt ansatte som har måttet legge kontorjobben til side noen dager og ta i et tak i produksjonen. Fremover planlegger vi for å ha nøkkelpersonell i beredskap slik at vi blir mindre sårbare. Vi tar også inn nytt personell og driver opplæring for å kunne snu oss mot økt etterspørsel etter fryste fileter og porsjoner av laks.

(+)-Statnett sitt ledningsnett i Nord-Norge er godt rustet

 

Utfordringer med flyfrakt men ingen stopp
Martinussen sier salget og vareflyten går rundt, så det er hverken stopp i etterspørsel eller logistikk.
-Vi får meldinger om noen forsinkelser, men det er ikke stopp til noen av våre markeder i Europa. Flyfrakt er svært utfordrende da mange avganger er kansellert, og mange fly er satt på bakken.

(+) Båtsfjordbruket må permittere

 

Vil opprettholde produksjonen
Det viktigste for oss nå er å opprettholde produksjonen. Det er viktig at vi klarer å holde liv i verdikjeden og fortsette å fylle frysere og kjøleskap både i Norge og rundt om i verden med norsk sjømat. Da bidrar vil også til å holde hjulene i samfunnet rundt oss gående.

Bemanner opp
Før helga la vi ut en melding om at vi bemanner opp teknisk avdeling og filetavdelingen for å ha tilstrekkelig personell og for å kunne produsere mer fryste produkter fremover. Det har vært veldig god respons fra folk i regionen. Det er mange som har tatt kontakt og vi har på kort tid fått 30 søknader. Foreløpig har vi hentet inn 3-4 på kort varsel, og flere vil følge. Det er bra å se at lokale folk er interessert og ønsker å vite mer om jobbmulighetene hos Nordlaks, og så føles det bra å kunne bidra til at noen av dem som er permitterte på grunn av koronakrisen kan komme raskt i jobb.

 

Tagget som

Les videre

Current track
TITLE
ARTIST

Background